Blåbærdrøm, «ostekake» melke- og glutenfri.

 

Denne kaken sier jeg bare, fantastisk god! Og i lila-ånd, gluten-, melkefri og blodsukkervennlig. Selv om den er melkefri får du en skikkelig følelse av å spise ostekake. 

 
AdobeStock_242566771.jpeg
 

Dette trenger du:

Bunn:

1,5 dl mix nøtter av valnøtter, hasselnøtter og mandler. (Gjerne fermentert og tørket)

1,5 dl havregryn mix av store havregryn og steelkutt havre fra @densortehavre

2  dl dadler
1 ss kokosfett

Dette trenger du:

Fyll:
ca 2.5 dl cashewnøtter uten salt (legges i bløtt i noen timer)
1 dl kokosmelk
En klype himalayasalt
1 ts vaniljepulver
3 ss skogsblåbær

Dette gjør du:

Bunn:

Du kan bløtlegge havre med 1 ss bokhvete for å bryte ned antinæringsstoff, jeg lot også mine få et oppkok. I grunnoppskrift var ikke dette gjort. Kjøres i kjøkkenmaskin og presses ut i en middels springform

Fyll:

Kjøres sammen til helt glatt masse, søtes med stevia og lønnesirup til passe søtt. Tilsett 5 dråper eterisk olje av sitron. Bland ut blåbær og vaniljepulver samt litt lønnesirup, bland dette sammen med cashewnøttkremen. Hell så dette over bunnen og sett den kjølig noen timer. Pynt kaken like før servering.

 
Line Holdal