FISKEGRATENG, MELK- OG GLUTENFRI

 

Jeg elsker tradisjonsmat, det smaker godt og gir meg gode barndomsminner. De siste årene har det blitt litt mindre av denne typen mat, da mye lages med mel og melk. Men heldigvis har jeg bestemt meg for at det ikke skal være til hinder. Og jeg fikk til en knakenede god fiskegrateng uten både melk og gluten, som overhode ikke smaker kokos. MMM sier jeg bare.

 
Lila melk- og glutenfri fiskegrateng

Lila melk- og glutenfri fiskegrateng

 

Dette trenger du:

• 400 – 600g ferdig kokt skreifilet (eller torsk, sei eller det du måtte ha)

• 3 ss smeltet cocosa eller meierismør, gjerne klarnet

• 2- 3 ss jyttemel 

• 1 pakke kokosmelk

• Salt

• Pepper 

• Litt lime, om ønskelig

• 1-2 ts muskatkrydder (kan sløyfes hvis du ikke har)

• 1/2  kokt blomkål  hakkes i små biter , -eller de grønnsakene du liker/har tilgjengelig. Denne gangen brukte jeg brokkoli.

• 2 eggeplommer

• 2 eggehviter

• Kokosmasse, næringsgjær eller knust brød

Denne fiskegratengen inneholder masse nyttig næring, og er uten gluten og melk

Slik gjør du:

Del den ferdig kokte fisken i mindre biter. Smelt cocosa eller smør i en kasserolle og tilsett mel. Spe med kokosmelken under omrøring til en glatt saus. Ta sausen til side og rør inn eggeplommene. Smak til med salt, pepper og lime . Pisk eggehvitene stive (ingen fare hvis de ikke blir helt stive) og vend dem forsiktig inn i blandingen. Rør den kokte blomkålen og fisken i blandingen. Ha blandingen i en ildfast form, strø kokosmasse eller ristet brød over og stek i ca 30 minutter på 200 ºC. Server varm og med råkost eller kokte grønnsaker.

Med rykende fersk fiskegrateng og et lekent liv på øret blir dagen LILA.

AdobeStock_190095899.jpeg