LILA deodorant

 
 

Jeg og DU er i stor grad styrt av hormoner og valgene vi tar påvirker balansen. Så mange som 8 av 10 opplever å være ute av balanse. En av de første tingene jeg gjorde for «lekne hormoner» var å kaste min konvensjonelle deodorant.

 

0N7A4486-kopi-710x400.jpg
 

I disse episodene deler jeg mine aller beste tips for hormonell balanse, HER og HER.  

Konvensjonell deodorant inneholder ofte tilsetningstoffene som parabener, syntetiske konserveringsmidler og syntetisk parfyme, som i seg selv kan skape unødvendig trøbbel for kroppen. I tillegg inneholder «vanlig deo» veldig ofte aluminium, som i flere studier linkes  til blant annet brystkreft, en ingrediens som vi ikke ønsker i et lekent liv.

Når man også leser «antiperspirant» på en deodorant og man liker lukten, tenker de fleste at de har funnet den rette deodoranten. Men vet dere hva antiperspirant egentlig betyr? Kort sagt betyr det at antiperspirant hemmer svettekjertlene våre slik at de ikke får gjort jobben sin. Ingen svette = ingen lukt. Supert, sant? Nei! Vi svetter av en grunn. 99,5% av svetten vår er vann. Når vannet fordamper hjelper det kroppen til å regulere kroppstemperaturen. De siste 0,5% består av salt, natriumklorid, urea, feromoner og små mengder albumin (eggehvitestoff).

Det er altså helt normalt å svette og vi skal svette! MEN, det finnes måter å unngå å lukte selv om man ikke bruker antiperspirant og deo med aluminium. Eksemplene er mange, natron, kokosolje, forskjellige eteriske oljer, leire, osv.

Så, når man nå vet alt dette, frister det å gå tilbake til den gamle deo’en? Hvis nei, kan jeg fortelle deg at det finnes mange fine naturlige, trygge typer på markedet – det gjelder bare å finne sin favoritt.

Lilalife favoritter er:

«Soapwalla» sin med sitruslukt

«The Natural Deodorant co» med lukten vanilje og manuka.

doTERRA sin balance deo

schmidt`s, de har mange forskjellige gode dufter

Naturkilden sin deodorant

Man kan også lage sin egen billige, helt naturlige deodorant, for eksempel sånn her:

Dette trenger du:

1 del extra virgin kokosolje, romtemperert eller flytende (f.eks. cocosa)

1/2-1 del natron

1/4 potetmel, maisstivelse (som Maizena) eller arrowrootpulver

Evt. noen dråper eterisk olje(r) som peppermynte, lavendel, teatree

 Slik gjør du: 

Bland alt godt i en helt ren liten krukke med lokk

Fordel med rene hender, en ertelignende mengde, på armhulene. Deodoranten er altså en smørbar type.

Hvis du er vant til en roll-on, tipper du uansett blir fort vant til denne. Kroppen din vil takke deg 

Tips: Hvis du har sensitiv hud kan du erstatte natron’en med bentonittleire-pulver (f.eks. herfra https://www.beecoshop.no/produkt/lag-selv/pulver-og-leire/bentonitt-leire-500-gram)

Funfact: svettekejertlene i hendene og armhulene styres, ikke bare av fysiske, men også av psykologiske faktorer. Spennende, sant?!

 
 
Line Holdal