GULROTKAKE MED SMAK AV JUL

 

Denne kaken smaker himmelsk, og tro det eller ei helt uten mel, melkeprodukter, egg og sukker. Et perfekt alternativ for deg som er sensitiv og ønsker noe godt i førjulstiden.

 
Nydelig
 

Ostekake med smak av jul

Dette trenger du:

1 kopp kokosmel
1/3 kopp arrowroot
2 ts kanel
1 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts stjerneanis
1 ts natron
1/3 kopp lønnesirup
1-2 ts vanilje
1 liten ts salt
1 moden banan
1 kopp smeltet kokosolje
1 ss eplecidereddikk
1/2 kopp vann
2 ss gelatin
1 toppet kopp med revet gulrot

 

Oppskrift med en Lila tvist og bilde: Randi Erfjord

Slik gjør du:

Bland det tørre og det våte hver for seg. Løs opp gelatinen i den halve koppen med vann. La gelatin blandingen stå noen minutter. Bland så alt sammen, visp godt så det blir luftig. Form til fire små kakebunner som er noen cm tykke. Stek i 35-40 min på 175grader. Smørkremen lagde jeg av kokosmelk, kokossmør, sitron og litt vanilje. Kan også bruke appelsin istedenfor sitron. Bland sammen i blender og la stå kaldt i noen timer.

Da er det bare å nyte

 
LilalifeLine Holdal