Lila-luksus havregrynsgrøt

 

Jeg elsker varm frokost, og gjerne med kjøtt, grønnsaker og noe fermentert. Det holder meg mett lenge og har vært et godt alternativ da jeg var plaget med magen og hadde lite energi. Nå har jeg fått en ny favoritt!

 
gourmetgrot-1-832x600.jpg
 

Havregrynsgrøt

Heldigvis ved hjelp av flere grep har jeg klart å bygge opp min egen toleranse og tåler nå mye mer enn jeg gjorde før. Og etter at jeg forstod at havregrøt kan «pimpes» og at antinæringsstoff kan brytes ned er det blitt en ny favoritt!

Vil du lære mer om fordøyelsen vil jeg anbefale episode 8 og 9 med forsker og lege Arnold Berstad som gjest. Han er en av de fremste ekspertene på fordøyelsen og Candida.  En av tingene vi snakker om er havregrynsgrøt, du finner episoden i linkene under:

Itunes

Spotify

Du kan også laste ned appene «Podcast» for iPhone og «Podbean» for Android.


Dette trenger du:

1 “dameporsjon” (doble alt for større oppskrift)

  • 0,5 dl. langkokt havre fra den sorte havre (denne)

  • 1 klype salt

  • 1 ts. bokhvete

  • 1 ss. kollagen

  • 1 ss. MCT-olje

Smaker også godt med friske bær, nøtter/kjerner og litt kokos.

Dette gjør du:

Dag 1 på kvelden:

0,5 dl havre

Bløtlegg i vann over natten sammen med en klype salt, og 1 ts bokhvete. Dette gjør at antinæringsstoffene brytes ned og havren blir lettere å fordøye. 

Dag 2 på morgenen:

Hell av vann og skyll havregryn. Kok havregryn i 20-30 minutter i 3 dl vann. Synes du at den er tynn, kok til den er tyknet. Rør inn kollagen og MCT-olje. Ha godt med smør, kanel, søt med kokosblomstsukker, daddelsukker eller honning, jeg bruker også litt ekstra himalayasalt, YUMMMM. Noen valnøtter eller mandler på toppen setter «kronen på verket». For deg som ønsker enda litt mer «POWER», kan du tilsette en eggeplomme.

Utrolig godt, mettende og overraskende blodsukkervennlig. Dette holder meg gående i 4-5 timer.

Slik har jeg spist og levd meg frisk:

1. Levd meg frisk

2. Levd meg frisk

Smil fra Line

AdobeStock_72593479-kopi-829x600.jpg
AdobeStock_109227981-kopi-900x600.jpg
 
Line Holdal