HJEMMELAGET SUNNE TORTILLAS PÅ 1-2-3!

 

Fredag og tacotid? Jeg elsker taco, men immunforsvaret mitt er ikke like glad i det som meg. Heldigvis finnes det så mange gode alternativer til den tradisjonelle tacoen, sånn som disse lefsene her. Å lage disse tortillalefsene er super enkelt, og helt ærlig smaker de mye bedre enn de du kjøper på butikken. Og iallefall mye bedre enn de glutenfrie variantene.

 
Nydelig
 

I store deler av 2017 fulgt jeg den den autoimmune protokollen utviklet av lege Sara Ballantyne. En eliminasjonsdiett for å reversere intoleranser, autoimmune sykdommer, som er fantastisk virkningsfull! Det kan virke litt overveldende å skulle ha et kosthold uten korn, nøtter, frø, egg, melk med mere. Men det er absolutt fullt mulig, og jeg vil si at «begrensningene» har åpnet så mange nye dører for meg. Jeg hadde aldri kommet over cassavamel som faktisk er helt genialt om det ikke var for AIP som har løftet helsen min til nye høyder.

Det har gjort at jeg nå tåler mer ved at jeg har rustet mitt eget immunsystem blant annet gjennom å bygge opp fordøyelsen. Og kan praktisere 80/20 regelen og kose meg med litt ost, fløte, tomater, nøtter, vin og egg uten at jeg får reaksjoner, LOVE IT!!!!!!!

Cassava tortillas

Skjermbilde 2020-04-02 kl. 10.34.43.png

Photo:http://predominantlypaleo.com/baked-paleo-tortillas/

Dette trenger du til 4 lefser:

2 dl cassavamel

1/2 ts salt (gjerne kvalitetssalt)

1/2 ts bakepulver

2 ss Nutiva shortening (eller annen god fettkilde)

1/4 ts eplecideredikk

0,6 dl varmt vann

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Ha i fett, vann og edikk, bland alt godt med hendene. Deigen skal være fast, men myk, og ikke klissete. Del deigen i 4 små emner og form til små kuler.

Finn frem 2 bakepapirark. Legg deigen på ett av arkene og ha ett over. Bruk en kjevle til å form en tortilla. Ha gjerne en asjett som du kan legge over og skjære til en perfekt rund tortilla. Restene bruker du i neste tortilla.

AdobeStock_165510582.jpeg

Ha en jernpanne klar på middels varme. Stek til det begynner å boble, snu. Ca 1-2 minutter totalt.

Legg lefsene på et klede, som dekker lefsene både under og over (det kan være litt fuktig).

PS: Dekk til de 3 andre emnene mens du kjevler ut, slik at de ikke blir tørre.

Perfekt til taco, eller bare fyll det med det du måtte ønske. Her er det bare fantasien som setter begrensinger.

 

Jeg bruker å fylle lefsene mine med:

Denne sausen HER

Kylling som jeg krydrer med koriander, salt, gurkemeie, ingefær, oregano og litt sitron.

Guacamole laget med most avocado, salt og sitron.

Og ved siden av har jeg kokebananchis som jeg bestiller HER. Det er uten tvil det beste snacksen jeg får.

Og med en flaske kombucha ja da er lykken komplett!!!!

 
LilalifeLine Holdal