Nydelige rundstykker laget av kokebanan

 
 
risk opp yoghurten med ønskede bær, frukt, nøtter eller musli.
 

Jeg har blitt helt hektet på disse. Lagde en ladning på fredag, de forsvant veldig fort. Disse crispye litt seige rundstykkene som har kokebanan som hovedingrediens skal lages igjen, og det allerede i dag.

 

Hva er så kokebananer?

 

Kokebananer ser ut som store grønne bananer. De kan ikke spises rå, men blir søtlige og gode når de er stekt eller bakt. Det hender man finner de i vanlige matbutikker, men stort sett må man i en spesialbutikk for å finne kokebanan. Les mer om kokebanan og se næringsinnhold her.

 

Jeg har i lang tid holdt meg helt unna brød. Jeg følger den autoimmune protokollen for:

 

1    Få ned betennelsestilstander i kroppen
2    Roe ned immunsystemet mitt
3    Bygge opp tarmen

 

I eliminasjonsfasen som er på 30-90 dager er alt av korn, melk, egg og nøtter eliminert. Noe som gjør det vanskelig å lage brød, heldigvis kom jeg over kokebanan (plantain). Jeg har laget både brød og vaffel av kokebanan og det ble så godt.

Kokebanan rundstykker

Dette trenger du:

2 kokebananer

4 ss kokosfett (jeg brukte uten smak)

1 ss kokosmel

1 1/2 dl arrowroot

1 dl vann

2 ts kvalitetssalt

2 natron eller aip bakepulver 

Eventulet litt kokosmelk

 

Slik gjør du:

 

Ta skallet av kokebananene og finhakk. Rør kaldt vann i arrowrootpulveret og bland alt i en bolle eller kjøkkenmaskin. Mos til en glatt tykk masse, spe med litt mer vann hvis du ikke får knust kokebananene. Bruk en spiseskje og form rundstykker på et stekebrett. Stek på 200 grader i ca 40 minutter. Følg med.

Dette blir ikke som vanlige rundstykker laget av mel, men de er et supert alternativ og ikke minst veldig gode. De blir litt «deigete» innvendig. Jeg har delt de i to og ristet før bruk. Har testet til reker, egg (som jeg har reintrodusert) og som burgerbrød.

 

 
LilalifeLine Holdal