Lila iskaffe

 

Iskaffe er en LILA hit året rundt, og nå som det går mot lysere tider tenkte jeg det var på tide med en iskaffe skål!

 
Nydelig
 

Iskaffe er uten tvile en klar sommerfavoritt for meg og mange flere. Det skal sies at jeg elsker iskaffe og is året rundt, og nå går det jo mot lysere tider.

Dessverre inneholder de man kjøper i butikken ofte mye sukker og melk. Den gode nyheten er at flere barer og cafeer følger forbrukernes ønske og tilbyr alternativer uten sukker og gode erstatninger for melk.

Man kan enkelt lage seg en sunn og god iskaffe hjemme, mitt tips å erstatte sukker med daddelsukker, kokosblomstsukker eller stevia og melkeprodukter kan fint erstattes med mandelmelk eller kokosmelk.

Selv er jeg veldig forsiktig med inntaket av kaffe og mørk sjokolade (les mer HER) og bruker også erstattet kaffe med sikori og løvetann, tro det eller ei SUPER godt.

Her kommer oppskrift på min iskaffe

Iskaffe 

2- 3 dl sterk ferdig espresso kaffe (espresso)

1- dl kokosmelk

1 dl havremelk

8-10 isbiter (godt om de knuses)

Liten klype salt

1 ts kokosblomstsukker eller daddelsukker . Eventult 2-3 dråper stevia

1-2 dråper lavendel

Ha den varme kaffen i en tett beholder sammen med 6 av isbitene og rist. Hell dette i et stort glass,tilsett kokosmelk og søtning ,rør godt rundt. Tilsett resten av isbitene, et sugerør og nyt med en episode av podcasten på øret?

Smil fra Line

Tro det eller ei lavendel er også godt i iskaffe.

Tro det eller ei lavendel er også godt i iskaffe.

 
 
 
Line Holdal