Leken, grønn og skjønn.

 
 

Tenker du på hva du smører på huden, sminke, kremer, og lakker neglene dine med?

 

0N7A4402.jpg
 

Selv har gradvis gjort endringer,og helsen min er blitt mye bedre etter at syntetisk ( unnskyld uttrykket) dritt er kastet ut fra hjemmet. Det er ganske skremmende å høre mengden giftstoffer som sirkulerer i blodet vårt ,snitt over 500. Jeg vil ha mer fokus på dette fremover, dele oppskrifter og invitere spennende gjester med på podcasten.

Naturlig deodorant finner du HER

Hør om hormonene dine HER, anbefaler også episode 5.

kke nok med det! Bestanden av insekter trues,  giftstoffer vi eksponeres for lenkes opp mot ADHD, andre utviklingsforstyrrelser og sykdommer. Fisken i haven inneholder mer giftstoffer en noen gang, og daglig eksponeres du og jeg for hundrevis av giftstoffer. De fleste tenker at jeg kan da ikke gjøre en forskjell, jo det er akkurat det du kan. Dine og mine valg er så viktige, alle monner drar og  små endringer vil kunne gjøre en STOR forskjell for deg personlig men også miljøet.

Insekter utryddes

Miljøgifter i mors kropp forbindes med økt risiko for ADHD

Det meste i kroppen henger sammen, stoffer vi eksponeres for og maten du spiser påvirker hele deg, også huden din. Har du hudproblemer indikerer dette ofte underliggende ubalanser i kroppen, og da vanligvis fra tarmen. Med enkle grep kan du få ned betennelsestilstander i kroppen og komme i hormonell balanse. Sliter du med huden, så kan jeg love deg at det vil gjøre en stor forskjell.

På samme måte som jeg er opptatt av at maten jeg spiser skal være naturlig og bra for meg, er jeg opptatt av at sminke, hudpleie og vaskemidler skal være naturlige. Det er lett å glemme at dette  tas opp i kroppen og absorberes inn i blodbanen.

Heldigvis finnes det mange bra alternativer. Her er en oversikt over naturlige sminke alternativer. Dette er tips fra følgerne mine på Instagram, så tusen takk!

BOHO

Et fransk, økologisk merke som tilbyr en komplett serie kvalitetsprodukter til en rimelig pris.  Produktene er fri for petrokjemi og parabener og er ikke testet på dyr.

ZAO
Er en serie 100% naturlige og økologisk sertifiserte makeupprodukter.

Inika

Er sertifiserte økologisk, vegansk og dyrevennlig. Produktene inneholder ingen skjulte eller skadelige ingredienser. Fri for ekle fyllstoffer som vismutoksyklorid og talkum, og de benytter heller ikke nanopartikler.

BOHO

100 % Pure

Bellapierre

ZAO

Les test av ZAO

BOHO

RMS beauty

Korres

Andre merker

Maria Åkeberg

Nilens Jord

Dr. Hauschka

Welda

Skinlove

 

Hva bruker jeg?

Akkurat nå bruker jeg det meste av sminke fra Zao og Boho. Mascara fra Nilsens Jord, alt av kremer, såpe, shampoo/balsam fra doTERRA, men det skal sies at jeg minimerer bruk. Håret mitt vasker jeg maks 2 ganger i uken, og bruker maisenna eller arrowroot som tørrshampoo. Har du mørk hår kan du ha i kakao, og ja det fungerer. Jeg har kuttet hårspray og alt av kjemiske ting som jeg vet forstyrrer min balanse og kloden vår.

 

Lila små TIPS som kan gjøre en STOR forskjell:

Og det trenger ikke være dyrere å gå for naturlig:⠀

olivenolje funker til der meste⠀
Kokosfett er genialt til så mangt⠀
Eteriske oljer er perfekt i det meste⠀
Det finnes masse naturlig sminke og også ⠀
 Du fortjener det beste⠀
 Kast kontaktlinser/q-tip i søppel IKKE toalettet
 
Bruk minst mulig plast, kildesorter
 Ha med deg termos, kopp, eller lignende on the go
 
UR er et prakteksempel på en butikk som har skjønt det, hvor du kjøper i løsvekt
 Bruk eteriske oljer til vasking, så genialt. Helt naturlig!!!
 Gjenbruk! Selv er jeg blitt mer bevisst på hva jeg kjøper, jeg jobber meg bort fra kjøp og «kast» mentaliteten.

 
 
Line Holdal