Chili con carne

 

Jeg får mange spørsmål om hvordan få i barn og ungdom best mulig mat. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke synes dette er spesielt lett, I do my best og det er bra nok!

 
AdobeStock_136947094.jpeg
 

Jeg prøver å gjøre det beste ut av hver dag, og lage ting som alle i familien liker. Og er det noe de absolutt ikke vil ha, så tilpasser jeg. Eksempelvis får jeg ikke ungdommen til å spise blomkålris, og da koker jeg vanlig til dem. Chili con carne er en av få tingene vi alle liker, og ja det er virkelig godt!


Dette trenger du:

2 stk løk
0,5 kg kjøttdeig
1 ss tomatpuré
2 stk tomatbokser
5 fedd hvitløk, skrelt
3 stk soltørkede tomater, hakket
2 stk gulrøtter, skrelte
1-2 bk bønner, f. eks kidneybønner Kan også erstattes med kikerter som inneholder mindre karbohydrater.
2-3 ts kumin
1 ts tørket koriander
1 ts tørket oregano
1 stk
chili (jeg bruker fjerne frø)
2 stk paprika
4 ss rømme
Salt
Pepper

Dette gjør du:

Stek kjøttdeigen i klarnet smør til den er gylden og ta den til sides. Ha godt med klarnet smør i pannen, finhakk løken, stek den blank i en stor gryte. Ha krydder over løken og bland det godt inn. Tilsett strimlet paprika. Ha i tomatboksene, tomatpurre og soltørkede tomater. Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner. (Triks til barn/ungdom som ikke vil ha grønnsaker, riv med et rivjern så det faktisk ikke vises) Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Smak til gryten med salt, pepper og mer krydder om du ønsker det.

Gryten kan fint lages på morgenen og bare godgjøre seg i en wonderbag gjennom dagen. Smakene kommer bedre frem om den får stått litt, men den kan fint lages i «en fei» , la gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med crispy blomkål og rømme. Hot stuff er også ganske så digg til!!!

AdobeStock_94869995-kopi-895x500.jpg
 
Line Holdal