Naturlig hudpleie

 
 

Visste du at huden er vårt største organ? Her får du litt fakta og Lila tips til en naturlig, glødende hud.

 

AdobeStock_267578114.jpeg
 

Huden er vårt største organ og jeg bruker å si at vi er hva vi absorberer, rett og slett for at alt vi smører og sprayer oss med går inn i systemet vårt. Dette påvirker hele oss og ikke minst hormonbalansen.

Jeg og DU er i stor grad styrt av hormoner og valgene vi tar påvirker balansen. Så mange som 8 av 10 opplever å være ute av balanse. I snitt bruker vi kvinner 10-12 forskjellige hudprodukter om dagen. Om hvert produkt inneholder 10 stoffer disponeres vi i snitt for ca. 100 stoffer daglig som vi egentlig ikke ønsker inn i systemet vårt.

Hør episode om hormoner med lege og spesialist på kvinnesykdom Nina Willumsen HER

Det tar 26 sekunder å absorbere gjennom hud og så rett inn i blod- og lymfesystem.
Når vi spiser har vi blant annet enzymer, magesyre og lever som støtter utskillelse av stoffene vi ikke ønsker i systemet vårt ut via urin.

Dessverre har vi ikke samme støtten til å skille ut det som påføres huden som med maten vi spiser. Jeg er en stor tilhenger av naturlig glad mat, og jeg er like stor tilhenger av naturlig hudpleie.

SPISES

Jeg ønsker at produktene jeg bruker skal være så rene at de kan spises. Som med alle forandringer jeg har gjort,
har jeg tatt tiden til hjelp og forandret og lært skritt for skritt. I dag bruker jeg kun eteriske oljer , baseoljer og rene kremer på huden, 
og jeg har aldri følt meg bedre og glødende. Hva bruker jeg? Blant annet

Salubelle
Franlincense
Lavendel
Yarrow poom
Cobaiba

Oljene er fin for å støtte fine linjer, gjøre dype rynker mindre synlige, 
reduserer pigmentflekker, og støtter hud som har vært utsatt for solskader og arr. Virkestoffene i oljene er med å regenerering av cellene.

Slik bruker jeg dem:

Jeg bruker dem hver morgen og kveld i ansikt, hals og på bryst. Jeg smører på områder der jeg vil ha mest effekt for så å massere inn.  Deretter påfører jeg en baseolje eller ansiktskrem over.
PS :de er veldig fin i forebyggende øyemed. 

Jeg er i dag 43 år, og har brukt eteriske oljer fra doTERRA i 3 år. Helt ærlig ser huden min yngre og bedre ut enn da jeg var 40 år. Og selv om jeg er opptatt av det naturlige, så ønsker jeg å se sunnest mulig ut og jeg ønsker å gløde.

Det som er viktig å tenke på er at for at noe skal kunne trenge gjennom huden må det være fettløselige. De eteriske oljene er det, det er derfor de er så geniale, og i tillegg er de proppet med antioksidanter og andre godsaker som huden “skriker etter”.

Det er også viktig å tenke på at. vi smøres innenfra og ut, pass på å få i deg nok gode fettsyrer blant annet fra avokado, olivenolje, og Yarrow boom er blitt en viktig lila fettkilde. Visste du at den er rik på omega 5?

Selv bruker jeg Yarrow Poom 2 ganger daglig i ansikt, hals og bryst og 2-3 dråper under tingen. Dette er i tillegg til frankincense og copaiba som jeg også regelmessig bruker under tungen.

Dette er mine favoritt baseoljer:

JOJOBA
MANDELOLJE
BRINGEBÆRFRØOLJE
NYPEFRØOLJE
APRIKOSKJERNEOLJE


Vi har alle forskjellig hud, og den beste måten å finne din favoritt er å prøve deg frem.

Dette er et så spennende og viktig tema, så jeg har allerede invitert med meg flere dyktige gjester for å snakke om dette på podcasten. Gled deg.

Frem til 1. oktober får du min favoritt for huden Salubelle med på kjøpet av familiepakken, pluss en 30 minutters veiledning av meg. Hvis du har spørsmål mail line@holdal.no

Les mer HER

 
 
Line Holdal