80/20 regelen!

 
 

Jeg er opptatt av en naturlig helse, og mitt slagord for Lilalife har siden jeg startet vært «Bedre helse helt naturlig». Men en ting har vært med på reisen og det er 80/20 «regelen».

 

0N7A4466 kopi.jpg
 

Min erfaring er at magien oppstår om du klarer å finne en balanse mellom 

  1. Maten du spiser

  2. Bevegelse/flyt

  3. Eteriske oljer

  4. Stressmestring

  5. Mest mulig naturlig til kropp og hjem og finne den balansen som løfter DEG.

MEN

Det er superviktig å ha med seg at det perfekte ikke finnes, det handler om å gjøre det beste ut av ting og være fornøyd med det. Og det er der 80/20 regelen er så viktig for meg, jeg gjør det beste ut av hver dag og innimellom går jeg på en «smell». Men da EIER jeg denne utskeielsen og putter den inn i 20 % min.

Jeg har brukt altfor mange år på å ha dårlig samvittighet over mat jeg har spist og ting jeg har gjort eller ikke gjort. Nytelse og matglede er viktigere for meg enn noen gang.  Av og til spiser jeg både fløte som jeg ikke tåler spesielt godt og tar meg et glass vin. Men da nyter jeg hvert sekund, hver en munnfull og hver en slurk. Og så er jeg tilbake i 80 % dagen etter, for husk hver dag er en ny start, bort med skippertak og mandagsmentaliteten.

Step-Outin-Style-4-500x400.png

På bildet med 20 % husker jeg enda så godt aperol spritz jeg drakk i Vernazza, og vinflaksen jeg og mannen min delte på et svaberg i Henningsvær. Jeg tåler alkohol dårlig, men jeg elsker smaken av vin og da er den følelsen jeg får sunnere og viktigere for meg enn å nekte meg det helt.

Det er fullt mulig å skape gode sunne vaner, uten at det blir en besettelse og at du har en liste over restriksjoner som du føler du MÅ gjøre. Jeg har brukt mange år på å legge om mine vaner og jeg startet i en ende og så har jeg tatt steg for steg. På hverdagene koser jeg meg maks med LILAfrokost eller Lilagrøt, og digger hver en slurk jeg tar av kombucha.

Gode forbilder er godt å ha og far (bestefar) på snart 92 har alltid inspirert meg. Tran hver en dag, men først en skje til mor. Blåbær har han spis alle år for de hadde han lært var fulle av antikosidanter. Både han og mine foreldre er aktive i skog og mark, og dette har uten tvil også inspirert. Fjellgeit som jeg er blitt.

Det hører med til historien at i perioder har fulgt AIP for å bli kvitt symptomer på mine autoimmune sykdommer, og da har det vært 100 %. det gjør at jeg nå kan følge 80/20 og fortsatt være frisk. 

Hør om intervju med dr. Sofie Hexeberg om den autoimmune protokollen HER, og mer HER

En annen ting som blir mer og mer viktig for meg er å ha lave skuldre, ikke ta meg og prosessen for alvorlig. Le mer, riste litt på rompa, puppene og geipe litt ha ha. 

PS HER kan du høre om min reise på podcasten min.

 
 
Line Holdal