LILA pizza på 4 måter

 

Mange forbinder pizza med “nei” mat og et usunt alternativ, det trenger det virkelig ikke være.
Pizza kan være skikkelig smilende snadder mat!

 
AdobeStock_113564742-851x600.jpg
 

Her deler jeg mine favorittvarianter, som alle er lekne, supergode og sunne. Jeg bruker også lage en enkel salat til, putter i litt avocado og har på litt olivenolje og tjohei blodsukkervennlig i en fei. Litt pesto til er heller ikke feil.

Lila pizza med EMMERBUNN

(Bunn, som jeg startet med på morgenen)

4 dl Emmer (urkorn)

1,5 dl kaldt vann

2 ss Eplecidereddik, jeg bruke denne

2 klyper med salt

Bland alt dette til en fast masse, og la stå. Grunnen til at jeg lar det stå i flere timer er for å bryte ned antinæringsstoffene.

1 time før jeg har har planlagt å spise tilsetter jeg 1/3 av en pose gjær, 1 dl varmt vann og 2 ss klarnet smør eller olivenolje. Bruk fingrene eller en tresleiv til å bland massen godt. La den stå på et lunt sted å heve i 30-45 minutter.

Sett på ovn, jeg bruker pizzafunksjon og 250 grader.

Saus

Dette trenger du:

1 løk

2-3 fedd hvitløk(surr i klarnet smør)

1 ts karri

2 ts timian

2 ts oregano

2 ta paprikaoulver (surr sammen men løk, for å få smakene ekstra frem)

1 boks økologisk hakkede tomater

Salt

Pepper

La dette stå å putre iallefall 3-4 timer under lokk. Jo lengre jo bedre. Mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.


Fremgangsmåte:

Ha bakepapir på et stekebrett og fordel deigen godt utover. Om den er litt bløt bruk litt emmer til å fordel utover. Smør et godt lag med saus utover, ha på stekt kjøttdeig og revet ost. På toppen liker jeg å supplere med pølse, pepperoni, løk og basilikum. Men her er det bare å bruke fantasien.

Stek 10-15 minutter, nest nederst i ovnen. Følg med at bunnen ikke blir svidd.

Mine 3 andre favoritter finner du i linkene under.


Blomkålpizza

Pizza med kikerterbunn

 
Line Holdal