Sjokoladeis!

 

Det er mange som har siklet etter oppskriften på hjemmelaget is som jeg delte på Snap og Instagram her om dagen, og det skjønner jeg he he. Det er egentlig ikke noe hokus pokus, og jeg bruker samme base som jeg bruker til FUDGE, and here we GO!

 
Creamy-Chocolate-Avocado-Fudge-Pop.jpg
 

Dette trenger du:

  • 150 gram mørk sjokolade 70% eller 85 %

  • 2 avokado

  • 1 1/2 dl. kokosmelk

  • 1 klype himalayasalt

  • 2 ss. kokossukker

  • 2 ts. bourbon vanilje

  • 2-3 dråper eteriske oljer (kan droppes, jeg brukte vill appelsin. Kanel vil også smake nydelig)

  • Om ønskelig kan du tilsette 2 ss. kollagen, og dette er min favoritt.

49333-300x400.jpg

Dette gjør du:

Smelt sjokolade i et vannbad, rør inn kokossukker. Når sjokolade er smelten, ta den ut av vannbadet og rør kokosmelk forsiktig inn til du får en tykk masse. Hvis den skiller seg, ikke gi opp. Tips 1; la sjokoladen avkjøle litt til eller tips 2; ha i litt ekstra kokosmelk så du får en jevn fin masse. Rør inn salt og vanilje. Ta ut innmat av avokadoene og mos med en stavmikser, hell så over «sjokolademassen» og bland alt. Fordel massen over i isformer, jeg bruker disse.  Slikk av alt som kan slikkes he he, og sett resten i fryseren (en liten tålmodighetsprøve ;)), og la stå til det er stivnet (tar noen timer). Ta ut av formene og nyt.

Bildene og insprasjon til isen er fra HER, Lilabilder kommer. Bare ikke rukket før isen var borte, sååååå god he he!

Jeg synes også det fungerer supergodt som en kald mos, da fordeler du massen over i glass, med litt karamellsaus, hakkede nøtter og pisket kokoskrem.Smil fra Line

74410-300x400.jpg
 
Vegan-Fudgesicle.jpg
Line Holdal