Nydelig pizza med kikerterbunn

 

Denne pizzaen er så god og SUNN at det kunne jeg spist hver eneste dag. Jeg må si at jeg har vært litt skeptisk til pizza av kikerter, men alle mine «fordommer» ble knust.

 
2 mini kikertertpizza gluten, melkefri og jummy!

2 mini kikertertpizza gluten, melkefri og jummy!

 

Dette trenger du:

Bunn (til 2 små):

1 dl kikertermel

0,75 dl vann

1 liten klype salt

1/2 ss olivenolje

 Slik gjør du:

Bland alt og la stå en times tid så den får satt seg, du kan også lage røren dagen før. Stek på en middels stor panne, på middels varme og ha godt med fett (jeg brukte klarnet smør) Ha halvparten av røren i pannen, fordel jevnt utover, la den stivne godt før du snur den, og la den steke et par minutter på andre siden også. Jeg hadde de i tillegg i noen minutter i ovnen på hver side for å få bunnene skikkelig sprø.

Fyll:

Jeg lagde en «hvit» variant hvor jeg smurte Rørosrømme på bunnen, og hadde på revet ost og skinke. I tillegg hadde jeg en «rød» variant , Grøstadpølse, skinke og revet ost.

HER finner du oppskrift på den rød sausen.

Stek pizza noen få minutter så osten får smeltet.

NB: Etter at jeg tok pizza ut fra ovnen hadde jeg  også på upasteurisert blåmuggost og ruccola på min hvite pizza. Så DIGG! PS vil du ha en melkefri variant? Dropp ost og ha på en melkefri pesto etter steking eller næringsgjær.

PS:

Med den nyeste episoden på podcasten med Dora og Bjørg Thorhallsdottir og Cecila Vennersten som gjester; PUCK FERFECT da er det fredagen sin ;)

Skjermbilde-2017-07-10-kl.-12.54.49-895x500-600x335.png
 
Line Holdal